naar hoofdtekst gaan

1300

Oorzaak

Papier is vastgelopen in de papieruitvoersleuf of in de achterste lade.

Actie

Verwijder het vastgelopen papier aan de hand van de volgende procedure.

Bekijk de film (Windows)

Bekijk de film (Mac)

Opmerking

  • Soms moet u tijdens het afdrukken de printer uitzetten om vastgelopen papier te verwijderen. Druk in dat geval op de knop HERVATTEN/ANNULEREN (RESUME/CANCEL) om afdruktaken te annuleren voordat u de printer uitzet.

  1. Trek het papier langzaam uit de achterste lade of de papieruitvoersleuf. (Kies de gemakkelijkste manier.)

    Houd het vastgelopen papier met beide handen vast en trek het er langzaam uit zodat het niet scheurt.

    Opmerking

    • Als u het papier niet kunt verwijderen, zet u de printer uit en vervolgens weer aan. Het papier wordt dan mogelijk automatisch uitgevoerd.

    • Als het papier scheurt en u het vastgelopen papier niet uit de papieruitvoersleuf of de achterste lade kunt verwijderen, verwijdert u het papier vanuit de binnenkant van de printer.

      Papier is vastgelopen in de printer

  2. Plaats het papier opnieuw en druk op de knop HERVATTEN/ANNULEREN (RESUME/CANCEL) op de printer.

    Als u de printer bij stap 1 hebt uitgezet, zijn alle afdruktaken in de wachtrij geannuleerd. Druk de taken zo nodig opnieuw af.

    Opmerking

    • Controleer tijdens het opnieuw plaatsen van het papier of u papier gebruikt dat geschikt is voor afdrukken en of u het papier correct plaatst.

    • Het wordt aanbevolen ander papier dan papier van A5-formaat te gebruiken om documenten met foto's of afbeeldingen af te drukken, omdat de afdruk kan omkrullen en kan vastlopen tijdens het uitvoeren.

Neem contact op met het ondersteuningscentrum als u het papier niet kunt verwijderen, als het papier in de printer scheurt of als het foutbericht niet verdwijnt nadat u het vastgelopen papier hebt verwijderd.